RacingSportiva

Helmets Gear & Equipment

Een bedrijf gevestigd daar waar de actie is, op de Tango paddock van Circuit Park Zandvoort. Wij kunnen u alles op het gebied van autosport artikelen leveren. Onze merken zijn Arai, Bell,FreeM, GoPro, Mechanix, Momo, OMP, Puma, Schroth, Shock Doctor, Speedcom, SwissDeck,Stilo,Techniche en Uvex. Kom gerust een keer langs in onze shop gevestigd op de Tango paddock.

ARAI
Een merk dat geen introductie behoeft. Arai helmen beschikken over absolute topkwaliteit, comfort en pasvorm. Deze eigenschappen geven iedere Arai helm dat onmiskenbare extra, waarmee er een uitstekende reputatie op de markt is veroverd. En dankzij innovatieve technologie zal die voorsprong in de komende jaren alleen maar verder uitgebreid worden. Hieronder treft u een overzicht van alle beschikbare Arai modellen, zit u model er niet bij of heeft u een andere vraag over de Arai helm, neem dan gerust contact met ons op.

UVEX
Gemaakt door en voor professionals. Uvex een begrip als het over veiligheid gaat, nieuw in de autosport branche, van schitterende Carbon Race helm tot een veiligheidsschoen voor de monteur, alles van top tot teen, gefabriceerd met zeer hoogwaardige materialen. U beschermen dat is de motivatie van Uvex.

BELL

Momenteel kunnen onze Bell Racing helmen onderverdeeld worden in 5 groepen: Super helmen, Ultra Series, Sport Series, Rally Series en Kart Series.

Super helmen zijn gehomologeerd Snell SA2010 and FIA-8860. Deze standaard is tegenwoordig verplicht in F1, GP2, International F3 en WTCC. Deze FIA-8860 helmen hebben een lichtgewicht Carbon schaal gemaakt in autoclaaf en een special aangepaste polysterene liner. Onder bepaalde impacts absorberen deze helm tot 40% meer energie waardoor ze bijna dubbel zo veilig zijn als de Ultra of Sport helmen.

 

Ultra and Sport Series zijn de meer commerciële gamma’s met Snell SA2010 homologatie en FIA 8858 voor Hans clips. De belangrijkste verschillen tussen de Ultra en Sport helmen zijn:

- Ultra Series hebben een Carbon-Kevlar schaal, een complexer en comfortabeler interieur en zijn beschikbaar in 6 of 9 maten (54-62).

- Sport Series hebben een Fibreglass of Fibre-Carbon-Kevlar schaal, eens zeer comfortabel interieur and zijn beschikbaar in 4 of 6 maten (XXS-XL).

Bij Ultra helmen zijn enkele accessoires inbegrepen zoals een helmtas, air intake op RS3 en DSAF (Double Screen Anti Fog) vizier op RS3 en GT5

 

Binnen de Sport Series zijn de RS3 Sport en GT5 Sport de meest recente modellen. De RS3 Sport heeft dezelfde vorm als de HP3, gebruikt in F1, en is beschikbaar in wit, Star Blue, Star Matt Blue en Star Red. De reakties van de piloten op dit model zijn zeer positief omwille van het gunstige gewicht en de excellente ventilatie.

 

De GT5 Sport heeft een gelijkaardige vorm als de RS3 maar heeft een grotere vizier opening en heeft geen kin spoiler. Hierdoor is dit model meer geschikt voor gebruik in gesloten wagens.

 

K1 Sport en Sport4 zijn modellen die reeds een aantal jaren bestaan maar nog steed heel goed verkopen omwille van hun excellente prijs-kwaliteits verhouding.

 

Mag6 is een categorie op zichzelf want dit is de enige open helm in ons gamma.

 

Rally Series is nieuw voor 2010 en omvat 2 modellen: MR-Pro (Jet) en R5-Pro (Full face model). Beide zijn uitgerust met een high quality intercom system dat volledig compatibel is met Peltor versterkers en dunne luidsprekers met zachte earcups. Zij zijn allebei standard uitgerust met Hans clips en FIA 8858 label.

 

Belangrijk om weten is dat al onze Bell racing helmen Snell SA2010 gehomologeerd zijn en FIA goedgekeurd voor gebruik met een Hans device. Zoals u misschien weet heeft Snell de strengste test procedures en geeft u de beste garantie voor veiligheid en kwaliteit.

 

 

Karting Series:

Alle Bell autorace helmen met SA2010 homologatie kunnen uiteraard gebruikt worden voor karting. De meest geschikte modellen hiervoor zijn de RS3 and K1.

De KC3-CMR is onze nieuwste ontwikkeling in karting met homologatie CMR-2007. Deze nieuwe Snell–FIA CMH standaard werd gezamelijk door het FIA Institute en Snell Memorial Foundation ontwikkeld met de bedoeling om lichtere en veiliger helmen voor karting te creëren.

Volgens CIK reglementen is deze Snell-FIA CMH standaard (CMR)  aanbevolen voor piloten tot 18 jaar oud en verplicht voor kart piloten tot 15 jaar oud. Snell-FIA CMR is ook toegestaan voor volwassenen maar deze standaard is enkel voor karting en is niet geaccepteerd voor auto racing. We kunnen u tevens een volledige lijn accessoires aanbieden zoals DSAF vizieren (double screen anti-fog), tear-offs, spoilers, helm tassen, etc.

 

MOMO
Vernieuwend, design en kwaliteit zijn de woorden waar je aan moet denken bij de Momo race collectie.Van concept tot het eind product, alles kan verzorgt worden door de specialisten van Momo.Italaaans design gecombineerd met elegante snelle kleuren en lijnen zorgen ervoor dat de sponsoren optimaal in beeld komen. Momo maakt gebruikt van de hoogste kwaliteit producten iets waar Momo bekent om staat.

 

SCHROTH
De specialist in veiligheidsuitrusting, van raamnet tot 6-puntsgordel tot het bekende Hans System, Schroth is de technologie leider! Een goed voorbeeld van de specialisatie van Schroth is het Tethers “vision advantage” systeem welk veel meer zijdelingse beweging vrijheid geeft bij het dragen van het Hans systeem!Meer informatie hierover treft u op de Schroth product pagina. Wij kunnen alle Schroth producten leveren.

 

FREEM
Een jong zeer dynamisch bedrijf, gespecialiseerd in op maat gemaakte design producten. Alles wordt ontworpen en geproduceerd in Italy.  Naast de autosport heeft FreeM ook producten voor karting in het assortiment.Ook voor teamwear moet u bij FreeM zijn. Uiteraard zijn de producten van FreeM gemaakt conform de laatste FIA norm op het gebied van brandveiligheid.

SHOCK DOCTOR
Shock Doctor is de absolute marktleider op het gebied van helmdrogers, helmtassen en transportassen. Alle producten zijn uitvoerig getest en zijn gefabriceerd van zeer hoogwaardig materiaal. 

TECHNICHE INT. CLIMATE CONTROL PRODUCTS
Techniche komt uit Amerika en levert daar o.a. aan de industrie zowel koel als warmte producten. RacingSportiva heeft het coolvest in het assortiment opgenomen, een vest wat u helpt om uw lichaamtemperatuur weer naar normale waarde terug te brengen nadat u uit de snikhete race auto bent gestapt! Voor meer product informatie over het complete assortiment van Techniche kunt u terecht op www.techniche-europe.com

 

SWISSDECK
SwissDeck is dé vloerafwerking voor alle soorten vloeren. Met de SwissDeck vloertegels maakt u gemakkelijk en snel een zeer aantrekkelijke en comfortabele vloer voor permanent of tijdelijk gebruik. De tegels worden “zwevend” op een harde ondergrond geplaatst en in elkaar geklikt, zo ontstaat er een zogenaamde modulaire vloer die u altijd weer mee kan nemen bij bijvoorbeeld een verhuizing of uitbreiding.

SwissDeck vloertegels zijn perfect geschikt voor bijvoorbeeld garages, werkplaatsen, winkels, balkons, etc. SwissDeck vloertegels is de meest rendabele oplossing tegenover epoxyvloeren of andere coatings. Installeren van de vloer kan in één dag gedaan worden maar kan ook in delen. Zonder gebruik van lijm of andere middelen zoals bij epoxyvloeren die in één keer gedaan moet worden.

SwissDeck vloertegels zijn gemaakt van een milieuvriendelijk, recyclebaar en UV bestendig polypropyleen, door een aantal toevoegingen is het product antistatisch en ongevoelig voor slijtage.

Perfect voor zwaar belaste vloeren. De SwissDeck vloertegels hebben een zeer hoge rolweerstand dat zelfs bestand is tegen vrachtwagens evenals oliën, benzine en andere automotive chemicaliën. SwissDeck is antibacterieel en is behandeld tegen meeldauw. SwissDeck is antislip en zeer gemakkelijk schoon te maken en creëert een aangename omgeving voor uw werk- of opslagplaats.

SwissDeck vloertegels hebben 12 jaar garantie en zijn verkrijgbaar in allerlei stijlen en kleuren voor garages, winkels, balkons, terrassen, werkplaatsen, showrooms, beurzen, vliegtuig hangars en vele andere commerciële of particulieren toepassingen.

 

 

MECHANIX
Mechanix Wear original handschoenen zijn  speciaal ontwikkeld voor veeleisende monteurs in de pits. Na 4 jaar sinds de lancering van dit merk gebruiken bijna alle Amerikaanse Nascar, Indycar en de Formule 1 teams van de  Mechanix Wear handschoenen.

Deze handschoenen zijn het perfecte compromis tussen beschermende dikte en comfortabele dunheid op kritische plaatsen van de hand waar u "gevoel" nodig heeft. De gebruikte materialen zijn ademend.

De Mechanix wear handschoenen zijn verkrijgbaar in de maten in het keuzemenu hierboven. Neem voor afwijkende maten contact op, wij kunnen leveren van XS tot XXL.

 

OMP

Een Italiaans merk wat zijn sporen al dik verdient heeft in de auto/rally en kartsport. Alle racewear leverbaar, van instap-model overall tot high-end lightweight overall.

 

 

 

 

 

 


Facebook Twitter

Copyright 2009 © RacingSportiva | Alle prijzen inclusief BTW | Algemene voorwaarden